Αξιοθέατα

Η περιοχή όπου βρισκόμαστε αλλά και γενικότερα η Ήπειρος, είναι πλούσια σε αξιοθέατα και παρέχει πολλές δυνατότητες επισκέψεων και δραστηριοτήτων στον επισκέπτη.

Νησί Ιωαννίνων

Νησί Ιωαννίνων

Το νησάκι αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ιστορία της πόλης των Ιωαννίνων και έχει συνδεθεί με την ιστορία και το θάνατο του Αλή Πασά. Εκεί θα βρείτε οκτώ μοναστηριακά συγκροτήματα καθώς και το Μουσείο Αλή Πασά το οποίο περιέχει τοπικές ενδυμασίες και έγγραφα της εποχής καθώς και προσωπικά αντικείμενα του Αλή Πασά και της κυρά-Φροσύνης.
Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης

Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης

Το θέατρο της Δωδώνης είναι από τα μεγαλύτερα και καλύτερα σωζόμενα αρχαία ελληνικά θέατρα, με χωρητικότητα περίπου 18.000 ατόμων. Αποτελούσε αναπόσπαστο τμήμα του ιερού της Δωδώνης και κατασκευάσθηκε τον 3ο π.Χ. αιώνα, στο πλαίσιο του φιλόδοξου οικοδομικού προγράμματος που πραγματοποίησε ο Πύρρος, βασιλιάς της Ηπείρου, προκειμένου να αναμορφώσει το πανελλήνιο ιερό και να του δώσει μνημειακό χαρακτήρα.
Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

Το αρχαιολογικό μουσείο Ιωαννίνων, σε συνολική επιφάνεια 1.200 τμ, περιέχει συλλογές εκθεμάτων που καλύπτουν μια μεγάλη χρονική περίοδο, από την Κατώτερη Παλαιολιθική εποχή έως τους ρωμαϊκούς χρόνους (3ος αι μ.Χ.). Η στόχευση γίνεται, κυρίως, στα ευρήματα από το αρχαίο μαντείο της Δωδώνης. Η νέα μορφή περιλαμβάνει, περίπου, 3000 αρχαιολογικά ευρήματα από όλη την Ήπειρο.
Κάστρο Ιωαννίνων

Κάστρο Ιωαννίνων

Σημείο αναφοράς της πόλης αποτελεί το Κάστρο, το οποίο χτίστηκε το 528 μ.Χ, μέσα στα πλαίσια του σχεδίου του αυτοκράτορα Ιουστινιανού για την οχύρωση του Βυζαντινού κράτους. Είναι το πιο αρχαίο βυζαντινό κάστρο, το οποίο την εποχή του Αλή Πασά αποτελούσε το μεγαλύτερο διοικητικό κέντρο ολόκληρης της Ελλάδας, ο οποίος το ξανάχτισε το 1815. Η είσοδος γίνεται από την Κεντρική πύλη του Κάστρου, στο τέλος της οδού Αβέρωφ, όπου οι Τούρκοι απαγχόνισαν το νεομάρτυρα Γεώργιο, πολιούχο των Ιωαννίνων.
Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη

Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη

Το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του γλύπτη Παύλου Βρέλλη είναι από τα αξιοθέατα που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε. Τα κέρινα ομοιώματα του μουσείου, σε φυσικό μέγεθος και ενταγμένα σε μια πιστή αναπαράσταση του περιβάλλοντος της εποχής τους, ξαναζωντανεύουν μορφές της νεώτερης κυρίως ιστορίας. Τρεις οι θεματικές ενότητες του Μουσείου: η Προεπαναστατική περίοδος, τα γεγονότα του 1821 και εικόνες από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.
Χαράδρα Βίκου

Χαράδρα Βίκου

Μαζί με τη Σαμαριά αποτελεί τον πλέον δημοφιλή, στην ελληνική επικράτεια, προσδιορισμό της έννοιας «φαράγγι». Έχει μήκος περίπου 10 χλμ. και η διάσχισή του απαιτεί περίπου επτά ώρες συναρπαστικής διαδρομής. Η διαδρομή ξεκινάει συνήθως από το Μονοδένδρι απ’ όπου μια απότομη κατάβαση οδηγεί στην κοίτη. Το μικρό ποταμάκι έχει νερό από τον Νοέμβριο εώς τον Ιούνιο. Η διάσχιση του φαραγγιού είναι, επομένως, ευκολότερη τους υπόλοιπους μήνες. Η διαδρομή εξελίσσεται μέσα σε υπέροχα πυκνά δάση ενώ κοντά στα βράχια των τοιχωμάτων φύονται πολύ σπάνια αγριολούλουδα και βότανα για τα οποία φημίζεται ο Βίκος.
Ζαγοροχώρια

Ζαγοροχώρια

Το Ζαγόρι είναι μια ορεινή περιοχή στην καρδιά της Ηπείρου. Η ονομασία Ζαγόρι έχει σλάβικη προέλευση και σημαίνει «ο τόπος πίσω από το βουνό», και συγκεκριμένα πίσω από το βουνό Μιτσικέλι των Ιωαννίνων που αποτελεί και το φυσικό όριο του Ζαγορίου προς τον νότο. Η περιοχή αποτελείται από 47 παραδοσιακά χωριά. Το υψόμετρο της περιοχής κυμαίνεται από 500 ως 2.500 μ. που είναι και η ψηλότερη κορυφή της οροσειράς Τύμφη, η Γκαμήλα.
Μέτσοβο

Μέτσοβο

Όμορφη και γραφική κωμόπολη, με πολύ τουρισμό, αυθεντική παραδοσιακή αρχιτεκτονική η οποία συνδυάζει ξύλο και πέτρα, καλό φαγητό και ανεπτυγμένες υποδομές. Αποτελεί τόπο καταγωγής ορισμένων από τους σημαντικότερους Εθνικούς Ευεργέτες ως εκ τούτου φημίζεται και για την μεγάλη του πνευματική ανάπτυξη.
Τζουμέρκα

Τζουμέρκα

Πρόκειται για έναν επίγειο παράδεισο που τα συνδυάζει όλα και προσφέρει μοναδικές εμπειρίες σε κάθε επισκέπτη. Τα Τζουμέρκα είναι ένα σύνολο πανέμορφων παραδοσιακών οικισμών περιτριγυρισμένων από χαράδρες, φαράγγια και απόκρημνα βουνά. Το σύνθετο ορεινό ανάγλυφο και τα πεντακάθαρα ποτάμια μαγεύουν τον επισκέπτη.
Δωμάτια

Δωμάτια

Πρόσβαση

Πρόσβαση

Επικοινωνία

Επικοινωνία

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση
Πέραμα, Ιωαννίνων
Τηλέφωνα
2651081162, Fax: 2651081813, Κιν: 6942487678
Email
hotelakrolimnion@gmail.com

Ο καιρός στα Ιωάννινα

Συννεφιασμένος

11°C

Ιωάννινα

Συννεφιασμένος
Υγρασία: 80%
Τρίτη
Βροχές
9°C / 16°C
Τετάρτη
Κυρίως ηλιόλουστος
5°C / 21°C
Πέμπτη
Ηλιόλουστος
6°C / 19°C
Παρασκευή
Ηλιόλουστος
0°C / 20°C